Teijin Aramid

Logo Teijin Aramid

Datum: zaterdag 19 november 2011
Locatie: Arnhem
Tijd: 9:30 – 12:30 uur
Deadline inschrijving: Aanmelding niet meer mogelijk

Over Teijin Aramid

De passie voor ons werk zit in elke vezel

Bij Teijin Aramid maken we de aramidevezel Twaron. Dit is een vezel die sterker is dan staal, bestand tegen hitte en slijtagebestendig. Twaron kent meer toepassingen dan op deze pagina
passen. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos en dat maakt het zo bijzonder. Dankzij hun unieke eigenschappen zorgen onze aramideproducten voor sterkere, veiligere en duurzamere toepassingen. Zonder dat je het weet, kom je zelfs dagelijks in aanraking met aramide. Je vindt het namelijk in remschijven, autobanden, touwen en kabels, maar ook in bruggen, kogelwerende vesten, optische kabelnetwerken en zeiljachten.

Bij Teijin Aramid werken 1400 medewerkers. In Nederland heeft Teijin Aramid drie productielocaties, haar hoofdkantoor en de afdeling R&D. De verkoopkantoren vind je over de hele wereld.

Als je meer wilt weten over de wereld van aramide, bekijk dan ook eens de website www.teijinaramid.com

Wat kun je doen tijdens de Lab Experience Day

Tijdens je bezoek aan Teijin Aramid, ga je zelf aan de slag op een aantal van onze lab afdelingen. Door het doen van proeven en experimenten, zul je zelf ontdekken hoe bijzonder onze aramidevezel Twaron nu eigenlijk is. En waarom het in zoveel verschillende toepassingen zit; autobanden, optische kabels, beschermende kleding en nog veel meer. Kortom, ervaar deze dag zelf The Power of Aramid!

Terwijl de scholieren hun eerste laboratorium ervaring opdoen is er een programma voor de ouders om Teijin Aramid beter te leren kennen. Daarnaast bieden we algemene informatie over opleidingsmogelijkheden en de arbeidsmarkt.

Meer informatie over het inhoudelijke programma wordt begin september gepubliceerd.