MSD Animal Health

Logo MSD Animal Health

Wat konden bezoekers doen tijdens de Lab Experience Day

Tijdens de Lab Experience Day op zaterdagochtend 19 november 2011 werd er bij MSD Animal Health voor middelbare scholieren en hun ouders een afwisselend programma aangeboden.

De scholieren gingen in 3 verschillende laboratoria zelf ervaren hoe het is om in een modern laboratorium, voorzien van de nieuwste apparatuur, te werken. Na een introductie ging je bijvoorbeeld aan de slag met:

* een test om de hardheid van water te bepalen;
* een biochemische test om te bepalen welke bacterie, gist of schimmel je onder je microscoop hebt.
* steriel labwerk. Er zijn bij onze productieafdelingen dagelijks vele mensen aan het werk in een zogenaamde cleanroom (stofvrije ruimte). De werkkleding die ze daarvoor moeten aantrekken moet zo schoon mogelijk blijven. Je leerde hoe je zo’n steriel pak aan moet trekken zodat het steriel blijft. Het  pak werd daarna aan de buitenkant, via contactafdrukken, gecontroleerd op mogelijke “vuile” plekjes! Wie hield z’n pak het schoonst?…

Het was een leerzame ochtend, met nog veel meer activiteiten, waar je alles wat je wilt weten over labwerk ook te weten kon komen!

Terwijl de scholieren hun eerste laboratorium ervaring opdeden was er een programma voor de ouders om MSD Animal Health beter te leren kennen. Wat is onze geschiedenis, wat bieden we als werkgever,  hoe werken wij samen met de middelbare laboratoriumschool etc. Daarnaast boden we algemene informatie over opleidingsmogelijkheden en de arbeidsmarkt

Over MSD Animal Health

MSD Animal Health ontwikkelt, produceert en verkoopt geneesmiddelen voor dieren. Het bedrijf is hierin één van de grootste ter wereld. Het maakt deel uit van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Merck (buiten de Verenigde Staten en Canada MSD genaamd)

In Boxmeer heeft het bedrijf een grote vestiging waar de volgende bedrijfsprocessen plaatsvinden; Onderzoek en Ontwikkeling, Productie, Kwaliteitscontrole, Verpakking, Distributie en Verkoop.  Er werken ongeveer 1800 mensen. De vestiging in Boxmeer maakt vooral biologische vaccins en presenteert zich onder de naam Bioscience Center Boxmeer.
Er zijn bij MSD Animal Health in Boxmeer dagelijks vele laboranten, in verschillende soorten laboratoria, aan het werk om het onderzoek te ondersteunen en om de kwaliteit van de producten te testen. Er is bij deze vestiging ook een middelbare laboratoriumschool gevestigd waar studenten hun 1e en 2e studiejaar kunnen volgen.
De vestiging is gelegen naast het NS station van Boxmeer.

Wil je meer weten over ons bedrijf kijk dan op www.msd-animal-health.com