Programma – Rotterdam

In de regio Rotterdam werkten de volgende organisaties samen aan de Lab Experience Days:

Wat konden bezoekers doen tijdens de Lab Experience Day

Bij SGS konden scholieren en ouders kennis maken met de lab-wereld. Hiervoor werden diverse activiteiten gepland:

  1. Rondleiding laboratorium voor consumentenproducten. In dit laboratorium worden zowel food als non-food producten getest. Bij food gaat het er dan vooral om te beoordelen of de kwaliteit van gewenst niveau is en of er geen schadelijke stoffen in zitten. Bij non-food artikelen, zoals speelgoed, wordt ook de kwaliteit getest. Meer informatie vind je in het artikel over Intertoys.
  2. Demonstraties in het Oil, Gas & Chemicals Lab. In dit laboratorium werden diverse demonstraties gegeven om meer inzicht te krijgen over de methodieken en analysetechnieken om olie, gas en chemicalien te analyseren.
  3. Opleidingslab. In ons speciaal opgezet opleidingslab kon iedereen – van jong tot oud – diverse analyses zelfstandig uitvoeren. Op deze leuke en educatieve manier kon iedereen de wereld van de laboratoria ervaren.
  4. Informatiemarkt. Voor verdere informatie over de lab-wereld werd specifiek een informatiemarkt opgezet. Ook werden diverse presentaties gegeven. Denk bijvoorbeeld eens aan informatie over de arbeidsmarkt, schoolgemeenschap en het bedrijfsleven.
    Zo was bijvoorbeeld CheckMark Labrecruitment te vinden op de informatiemarkt. Dit werving- en selectiebureau is gespecialiseerd in de bemiddeling van laboratoriumpersoneel.  Hier kon je terecht met al je vragen over jouw toekomstige carrière in het laboratorium. Zaterdag verzorgen twee recruiters bij CheckMark korte presentaties over toekomstmogelijkheden in de laboratoriumwereld.

SGS Logo SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. SGS staat bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 1.250 kantoren en laboratoria met meer dan 67.000 werknemers.