Helmond

Tijdens de Lab Experience Day zijn middelbare scholieren en hun ouders van harte welkom bij het laboratorium van Huijbregts Groep B.V. Nederland. Dit is een bedrijf dat grondstof- en poedermengsels van zeer hoge kwaliteit levert aan de voedingsmiddelenindustrie. De Lab Experience Day wordt gehouden in de Dutch Technology Week, waaraan Huijbregts Groep ook deelneemt.

 

Wat kunnen bezoekers doen tijdens de Lab Experience Day?

 

Als je binnenkomt zie je eerst een kort introductiefilmpje over Huijbregts Groep. Samen met je ouder(s) neemt een medewerker je daarna mee op een tour over het terrein en door het bedrijf zelf, zodat je ontdekt hoe omvangrijk en interessant werken bij Huijbregts Groep is. Onderweg krijg je namelijk alle belangrijke ins en outs te horen.

Om het werk in het laboratorium bij Huijbregts Groep echt goed te ervaren, ga je als echte medewerker aan de slag in het lab. Hoe kan ik de poeders het beste mengen zodat mijn patat en frikandel de perfecte smaak krijgen? Hoeveel echte krab zit er eigenlijk in krabsalade? Het antwoord op deze en andere vragen ga jij ontdekken in het lab van Huijbregts Groep!

Als jij actief aan het onderzoeken bent in het laboratorium ontvangen je ouders allerlei praktische informatie over de arbeidsmarkt en verschillende opleidingen. Ook krijgen zij de kans om daarna nog even mee te komen kijken in het laboratorium, zodat ze ook zien wat het werk daar nou eigenlijk inhoudt.

Aan het eind komt iedereen nog even bij elkaar voor een kort evaluatiemoment. Je hebt hier de mogelijkheid om vragen te stellen over opleidingsmogelijkheden. Ook kun hier je het hemd van het lijf vragen aan de medewerkers van Huijbregts Groep, want dit is natuurlijk wel je kans om te weten hoe het nou echt is om te werken in een laboratorium!

Over Huijbregts Groep B.V. Nederland

 

In 80% van de dagelijkse eetmomenten in Nederland, zijn kleur, geur en/of smaakstoffen afkomstig van de Huijbregts Groep verwerkt. Het doel is dan ook om de klant te helpen door op een efficiënte wijze grondstof- of poedermengsels van zeer hoge kwaliteit te leveren.

Huijbregts Groep B.V. Nederland heeft een eigen laboratorium waar poeders gecontroleerd en gemengd worden. Een paar feitjes:

• 150 medewerkers
• 105.000 m2 perceeloppervlakte
• 45.000 m2 bebouwing
• 22.500 palletplaatsen
• 10.000 recepten vanuit 2.000 grondstoffen
• 1.500 ton capaciteit per week

In de regio werken de volgende organisaties samen aan de organisatie van de LED:

 

Huibregts Groep B.V. Nederland

Summa College Eindhoven

De Groene Campus