Bergen op Zoom

Nuplex Resins uit de Bergen op Zoom stelde op haar deuren open voor middelbare scholieren (3 & 4 vmbo en 4 & 5 havo) voor een Lab Experience Day. In de regio Bergen op Zoom werkten de volgende organisaties samen aan de Lab Experience Days:

Wat konden de bezoekers doen tijdens de Lab Experience Day

Tijdens een rondleiding over het hele terrein werd het hele proces uitgelegd en zag je de plaatsen waar de verschillende stappen in de productie worden gezet. Scholieren gingen daarna zelf in het lab aan de slag waar ze zelf verf gingen maken en ‘olie slurpen’.

Terwijl de scholieren hun eerste laboratorium ervaring opdeden was er een programma voor de ouders om Nuplex Resins beter te leren kennen. Daarnaast werd algemene informatie over opleidingsmogelijkheden en de arbeidsmarkt aangeboden.

Nuplex Resins

 

Nuplex ResinsNuplex Resins is een chemisch bedrijf in Bergen op Zoom, gevestigd aan de Synthesebaan op industrieterrein Noord. Het bedrijf is onderdeel van het Australische bedrijf Nuplex Industries, met productielocaties over heel de wereld.

Nuplex Resins maakt al meer dan 50 jaar kunstharsen en staat bekend als een betrouwbare leverancier. Zij is vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe technologieën en producten. Kunstharsen vormen als bindmiddel de basisgrondstof voor de productie van verven en lakken die worden toegepast op plastic, metaal, hout en voor autoreparatie en decoratie.

De ontwikkeling van kunstharsen wordt gedaan in de laboratoria in Bergen op Zoom. Hier worden  o.a. te ontwikkelen producten gemaakt en testen gedaan naar kwaliteit en toepassing van de  kunstharsen. Er wordt gewerkt op basis van de nieuwste onderzoekmethoden met geavanceerde apparatuur. Naast de laboratoria in Bergen op Zoom is er ook een innovatief centrum in Wageningen. Hier worden nieuwe technologieën en producten ontwikkeld en op dit moment wordt er met name gewerkt aan nieuwe kunstharsen op het gebied van de zogenaamde ‘groene’ harsen. Inmiddels is Nuplex Resins al heel goed op weg en kunnen we onze klanten ‘groene’ harsen aanbieden, zoals watergedragen harsen, high solid harsen en poederharsen.