Programma – Amsterdam

In de regio Amsterdam werkten de volgende organisaties samen aan de Lab Experience Days:

Wat konden bezoekers doen tijdens de Lab Experience Day

Vier laboratoria zetten hun deuren open. De laboratoria van de afdelingen hematologie, klinische farmacologie en apotheek (KFA), klinische genetica en pathologie verzorgden verschillende rondleidingen. Tijdens deze rondleidingen heeft ieder zijn of haar specialisme uitgelegd én laten zien. De afdeling hematologie vertelde onder andere hoe zij onderzoek doen naar bloedkanker (leukemie) en pathologie vertelde over onderzoek van weefsel en cellen. KFA liet het lab zien waar ze onderzoek doen naar de werking van medicijnen, terwijl je bij klinische genetica het lab DNA- en eiwitdiagnostiek te zien kreeg. Niet alleen zag je op deze dag één van onze laboratoria, je ervaarde ook hoe het is om bij VUmc te werken!

Terwijl de scholieren hun eerste laboratorium ervaring opdeden was er een programma voor de ouders om VU medisch centrum beter te leren kennen. Daarnaast boden we algemene informatie over opleidingsmogelijkheden en de arbeidsmarkt.

VU medisch centrum

 

VU medisch centrum (VUmc) wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg en daarmee aan het welzijn van mensen. VUmc is anders dan andere ziekenhuizen. Als academisch ziekenhuis richten wij ons niet alleen op patiëntenzorg. Naast het zorgen voor patiënten, leiden wij onze eigen medewerkers op en wordt er onderzoek gedaan naar verschillende ziektebeelden.

Werken bij VUmc? Als klinisch analist lever je een onmisbare bijdrage aan de kennis die VUmc nodig heeft om mensen beter te maken. Of je nu beenmerg onderzoekt, een allergietest uitvoert of bloedproducten selecteert. Dankzij jouw werk kan de arts een diagnose stellen en de noodzakelijke behandeling bepalen. Wil je meer weten over klinisch analist zijn bij VUmc? De website biedt verhalen van haar medewerkers en diverse video’s van afdelingen.