Over ons

De Lab Experience Days is een samenwerking tussen Centrum JongerenCommunicatie Chemie, de Human Capital Chemie, FeNeLab, DAS en Kenniscentrum-PMLF.

Met de organisatie van de Lab Experience Days wil c3 scholieren enthousiasmeren voor de laboratoriumopleidingen. De Lab Experience Days sluiten aan bij bestaande activiteiten, zoals het c3-project ‘Exact wat je zoekt’, de DAS-campagne ‘PROEF!’ en de promotieactiviteiten van de onderwijsinstellingen zelf. De Lab Experience Days onderscheiden zich van deze activiteiten doordat zij ‘in house’ bij de uiteindelijke werkgevers van laboratoriumpersoneel plaatsvinden. En het evenement biedt iets extra’s: een apart programma voor ouders.

Doelgroep

De Lab Experience Days zijn bedoeld voor middelbare scholieren (vmbo, havo, vwo) uit de bovenbouw en hun ouders. Ook vakdocenten en schooldecanen zijn welkom.

Regio’s

De Lab Experience Days vinden regionaal plaats. Een labbedrijf werkt hierbij intensief samen met laboratoriumopleidingen uit de regio. Andere laboratoria uit de regio kunnen ook aanhaken. Gezamenlijk wordt het programma opgezet en hebben alle partijen een actieve rol in de uitvoering.

Sponsoren

Bekijk de sponsoren van eerdere edities. Je vindt op die pagina ook hoe je zelf sponsor kunt worden.

Zelf een Lab Experience Day organiseren

Wilt u als ROC, hogeschool of werkgever zelf betrokken worden in de organisatie van een Lab Experience Days? Er is een uitgebreid handboek beschikbaar om u hierbij te helpen. Hier vindt u meer informatie.